fbpx

Az én sztorim - Máté

Mióta az eszemet tudom érdekel a fotózás. Talán öt éves lehettem amikor az első, még analóg géppel készített fényképemet előhívattuk, ami a Fátyol-vízesésről készült a Szalajka-völgyben. Így kezdődött minden.

Emlékszem, amikor általános negyedikben megvettem magamnak az első, saját, kazettás videó kamerámat a spórolt pénzemből. Elkezdtem videózni két jó barátommal. Így utólag visszanézve a minőség vállalhatatlan volt, a kivitelezés pedig gyenge, de ami számít, hogy lelkesek voltunk. Szerettük csinálni. Egy-két év után kisebb-nagyobb sikereket is elértünk, például nyertünk pár videópályázaton.

Tizenhárom voltam amikor megvettem életem első Digitális Tükörreflexes fényképezőgépét. Ezzel a fotós “karrierem” új lendületet kapott. Vidéken nőttem fel, mindig közel állt hozzám a természet. Elkezdtem állatokat fényképezni. Rengeteg mindent tanultam belőle, nem csak a fotózás terén belül. Amikor az ember napokig gubbaszt egyedül egy lesben, van ideje gondolkodni. Sok érdekes emlékem és történetem van erről az időszakról.

Még tartott a természetfotós időszakom, amikor elkezdtem érdeklődni az esküvők iránt. Eleinte csak segédként tanultam mások mellett, de idővel belevágtam önállóan is. Rengeteg “nagy napot” örökíthettem meg, mára több mint ötven esküvő van a hátam mögött. Szerettem csinálni, gimnázium mellett volt is időm rá.

És igen… itt jött be a törés a történetemben. Nem, én nem törtem meg, csak a fotós-videós karrierem. Ugyanis gimi után eladtam az összes felszerelésemet és bevonultam katonának. Mielőtt mindenki azt gondolná, ez micsoda légből kapott ötlet volt, el kell mondanom, hogy nem. Mindig is játszott nálam ez a lehetőség, mert akkor még azt hittem, hogy a fényképezésből nem lehet megélni. A honvédség pedig vonzott, mert úgy gondoltam, hogy sok mindenre megtanít ami kell az élethez.

Ma azonban mégis itt vagyok, fotózok és videózok. Miután elvettem életem szerelmét, leszereltem és beleugrottam újra a média világába. Hogy hiányzik-e a sereg? Igen. Valami olyat ad, amit a mai fiatalok már nem is ismernek. De sokkal jobban szeretem amit most csinálok. Felejthetetlen pillanatokat teszek még felejthetetlenebbé. A feladatom, hogy megörökítsem a talán legfontosabb és legmeghittebb momentumokat egy ember életében. Felelősség és megtiszteltetés.

– Máté –

TOP